Camping i udlandet

Autohof vs. Campingplads

Skrevet af Tenna Sørensen, 17-07-2016 - 13:35

Hej allesammen. Vi er netop hjemvendt fra en fantastisk ferie på Pra Delle Torri i Italien. Det er første gang vi prøver at køre syd på med campingvogn. Vi er 2 voksne og 3 børn på 7,10,12. Vi kørte hjemmefra lørdag d 25 juni kl ca 19 fra Egtved og kørte på en dejlig tom motorvej hele vejen til omkring Leipzig hvor vi kørte på en autohof der lå lidt øde og fik lidt søvn. Det fungerede egentlig ok. Vi vendte næsen hjemad onsdag d 13 juli kl 11 og kørte samme vej hjemad. Det var noget overraskende at se alle de lastbiler på alle autohof og rastepladser om natten. Havde egentlig forstået på folk at det næsten altid er muligt at få en plads på autohof. Vi kørte af ved ca 8 forskellige autohof mellem nurnberg og magdeburg og der var ikke en eneste plads at få, og lastbilerne holdt næsten helt ud på vejen så man næsten ikke kunne tanke benzin. Det må siges at det kom som en stor overraskelse for os. Der var heller ikke ret mange andre campingvogne eller autocampere. Lærestregen for os må være at vi i fremtiden søger på en rigtig campingplads da dette autohof system er noget stressende, men det kræver selvfølgelig at man kører i campingpladsernes åbningstid. Vi blev lidt skuffede over de autohof vi mødte på vores vej. Hvad gør i andre på vej sydover. Mvh Stefan

Skrevet af Knud Aa Hansen, 25-07-2016 - 12:42

@Michael
Wow
Mange tak nu kan selv jeg finde ud af det, min GPS er en Garmin så dér er jo ingen problemer, det er jo bare at gå i gang med både ADAC og Archies poi, så der er lidt hjælp på vejen.

Endnu engang tak for hjælpen.

Mvh.
Knud

Skrevet af Michael Porsgaard, 25-07-2016 - 10:23

Nu skriver du ikke hvilken GPS du har, så her er hvordan det virker med Garmin (TomTom er nogenlunde det samme).

Filen du har downloaded her fra siden er en ZIP-fil - filen skal pakkes ud - du kan bare højreklikke på filen og vælge "Udpak alle..."

I ZIP-filen er der fler filer bl.a. en beskrivelse, en BMP-fil (et lille billede), en GPI-fil (til Garmin) og en OV2-fil (til TomTom).

Forbind din GPS med din PC - Vent indtil PC'en har installeret eventuelle drivere.

Åbn nu din "Stifinder" - her burde du så kunne se et ekstra drev - det er din GPS - dobbeltklik på drevet og led efter en mappe der hedder "POI"

Ind i denne mappe kopierer du ADAC.gpi (ADAC.ov2 hvis det er TomTom) og ADAC.bmp - SÅDAN!

Når du bruger GPS'en næste gang kan du søge blandt brugerdefinerede POI'er og finde alle ADAC's anbefalede campingpladser.

Læs evt. mere her: http://autocamper-leje.dk/1448/installationsvejledning-af-poi-filer-til…

M.v.h.

Skrevet af Michael Porsgaard, 25-07-2016 - 10:13

Nu skriver du ikke hvilken GPS du har, så her er hvordan det virker med Garmin (TomTom er nogenlunde det samme).

Forbind din GPS med din PC - Vent indtil PC'en har installeret eventuelle drivere.

Åbn nu din "Stifinder" - her burde du så kunne se et ekstra drev - det er din GPS - dobbeltklik på drevet og led efter en mappe der hedder "POI"

Ind i denne mappe kopierer du ADAC.gpi (ADAC.ov2 hvis det er TomTom) og ADAC.bmp - SÅDAN!

Når du bruger GPS'en næste gang kan du søge blandt brugerdefinerede POI'er og finde alle ADAC's anbefalede campingpladser.

Læs evt. mere her: http://autocamper-leje.dk/1448/installationsvejledning-af-poi-filer-til…

M.v.h.

Skrevet af Knud Aa Hansen, 25-07-2016 - 09:46

@Michael P
Fint nok med at downloade den App............ men hvad så? den skal jo fra pc´en over til GPS´en, jeg er ikke så (klog) kyndig i at gøre det, skal der bruges et hukommelseskort? eller kan GPS´en klare det? Håber du kan hjælpe en Pc-dum. På forhånd tak :-)

Vh
Knud

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 24-07-2016 - 21:12

Hej Knud
Jeg blev tvunget på en anden måde Fra teleselskabet fik jeg besked om, at. min mangeårige telefon ikke længere kunne bruges, det var noget om G1 og G2 hvor der fremover krævedes G3 eller mere..
Så ad den (dyre) vej fik jeg en Iphone.
I øvrigt synes jeg bedre om Archies 32000 campingpladser på GPS'en, det er ikke så gnidret som på en app på telefonen. På telefonen skal ADAC'en købes og genkøbes , mens Archies pladser (der jævnligt opdateres) bare skal hentes. Lige som oplysninger om autohofs.
MVH BJ.

Skrevet af Knud Aa Hansen, 24-07-2016 - 18:54

@Niels B R

Det kræver lidt investering (igen igen) at få ADAC´s app, dels selve appen men i høj grad også en smartphone :-(

Skrevet af Carl Hansen, 24-07-2016 - 14:48

Ikke kun åbningen til Østeuropa har givet pladsproblemer på de tyske rastepladser, men efter mobiltelefonen er blevet enhver mands eje er det nu muligt at drive vognmandsforretning fra lastbil førerhuset. Enhver med lidt kapital til en god brugt lastbil kan nu starte sit eget enmands firma og bruge rastepladserne når der ikke lige er nogen kunde. Derfor er der så mange lastbiler der ikke bare raster på rastepladsen men holder der ofte i dagevis.
De tyske myndigheder er klar over problemet for det giver, i højere grad end os campister, problemer for dem der skal overholde køre hviletidsreglerne.
Man ønsker ikke begrænsninger for os turister og derfor ser vi også lige nu at rigtig mange rastepladser udbygges med plads til campingvogne men de fyldes også af lastbiler. Derfor opsættes der nu bomme som vi kan komme under men holder vognmændsforretningerne ude fra.

Skrevet af Niels Bisgaard Rasmussen, 21-07-2016 - 18:02

Hej Tenna/Steffan
Vi har købt ovenstående AP og den har været en fin hjælp. Den kan også delvist bruges Off-Line.
Udover campingpladser har den også Stellplats med og det udvider mulighederne betragteligt.
Vh Niels

Skrevet af Tenna Sørensen, 18-07-2016 - 19:21

Hej bjarne. I vil jo altid give os inspiration med de spændende ture i er på. Dejligt at du har den hjemmeside vi kan smugkigge på. Vi render nok sammen en dag så du kan få historien. Der er jo lidt at fortælle om mht. branden på pladsen osv. Vi har ihvertfald lært at vi skal på campingpladser fremover. Mvh stefan

Skrevet af Bjarne Andersen, 18-07-2016 - 11:25

Hej Steffan min ven :-)
Dejlig at høre at i har haft en dejlig tur og i kunne få inspiration fra min hjemmeside.
Som Joan rigtig skriver, er vi også blevet for gammel til at bruge rastepladser/autohof. For det første er der altid en del larm og ingen ordentlige badforhold.
Vi kører altid ind på en campingplads tæt ved motorvejen og har så en stille nat og ordentlige badeforhold så man er frisk til at køre videre.
P.S. Glæder mig til at hører nærmere om jeres tur når vi løber på hinanden

Skrevet af , 17-07-2016 - 20:47

...men jeg synes nu ikke de tyske motorveje er så fredelige mere. Og du bør også tænke på din familie. Når alle sover godt på en STILLE campingplads, som man kører ind på i GOD TID, så kan man også komme afsted næste morgen i god tid. Urolige og overtrætte børn er en pestilens for alle parter i bilen og gør også føreren uopmærksom. Med andre ord: det kan gå ud over trafiksikkerheden. Kørsel på motorvejene i dag kræver 120% opmærksomhed.
Mit råd er: tag hellere 1 dag mere til ud/hjemrejse, kør ind på en campingplads i god tid og nyd - som Joan skriver - også tilværelsen på campingpladsen. Lad dagen være en del af ferien. Vi nyder at kunne gå en tur i pladsens omegn, der altid meget at se på, man får lidt blodomløb i benene og sover derefter dobbelt så godt.

Mængden af lastbiler har gennem de senere, efterhånden mange år, tiltaget enormt. Oven i det fænomen kommer, at især choffører af vores østlige nabolande overnatter på rastepladserne. Ofte i adskillige dage, for de venter at telefonen skal ringe, så de kan få fragt.
Og har man endelig fundet en rasteplads uden for meget lastbilstrængsel, så kan man være sikker på at der holder personbiler i de båse, der er beregnet til lange køretøjer. Bl.a. os med campingvogn, personbilerne holder ofte på nærmeste ledige plads, d.v.s. lige når "opmarchbåsen" begynder. Det er skismig også stressende, når man bare lige skal have en kort pause og ordne det nødvendige. Nå, men det kender vi vist allesammen.
mvh. Hans. www.campisternes-rejseportal.eu

Skrevet af Tenna Sørensen, 17-07-2016 - 19:36

Hej alle. Det var rart at høre lidt om hvad i andre gør. Jeg er klar over at autohof er til for chauffører men der er altid nogle der siger at de bare liger smutter på autohof. Men det har vi så lært på den hårde måde at det ikke er noget man BARE lige gør. Det er slut med autohof for vores vedkomne, vi vil fremover kun køre på campingpladser. Da jeg godt kan lide freden og roen på motorvejen om natten kan man vel bare køre ind på campingpladsen efter 7-8 stykker om morgenen sove der og så køre ud igen inden lukketid. Vi har som sådan heller ikke travlt når vi er på ferie men jeg kan godt lide at køre om natten igennem tyskland.

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 17-07-2016 - 15:39

Hej Tenna.
Vi holdt op med autohof for mange år siden, og af din beskrivelse er forholdene bestemt ikke blevet bedre med tiden.
Grunden til at vi holdt op var at på autohof er det lige som på rastepladserne - lastvognene kommer og kører hele natten. Kølevognenes køleagregat kører hele natten
En anden væsentlig ting var, at der nogle steder stinker af urin på autohofen -det er især ulideligt på varme dage - og nætter.
Som tiden er gået lægger vi heller ikke ferieplanerne så stramme, at vi ankommer kl 23 og skal videre kl. 5 næste morgen. og lader som om vi har sovet godt.
Vi er altså på ferie og ikke på flugt.
Det er ferie når man kan sove godt - nyde morgenmaden i fred og ro efter et herligt bad. --så det hedder campingplads.
I vores tankeverden er det nok sådan, at hvis man skal have meget stramme planer så skyldes det måske, at man har for store ambitioner, over hvor meget man kan nå på ferien.
Det er heller ikke muligt at planlægge og der tage højde for trafikuheld, køer og vejarbejder.
MVH BJ.

Skrevet af Bent Bundgaard Lausen, 17-07-2016 - 14:47

Nu er autohof jo ikke lavet for campisternes skyld, men for de mange tusinde lastbiler der kører gennem Tyskland daglig, og hvis de ikke overholder køre/hviletid er der store bøder i udsigt. Så er i rigtig uheldige kan en lastbil der ikke har mere køretid få polizei til at banke jer op og bede jer køre videre, så det bedste råd er som Joan siger at finde en campingplads og få noget at spise, lade børnene lege på legepladsen og ikke mindst få en rolig nattesøvn.

Skrevet af Joan Petersen, 17-07-2016 - 13:48

Vi er blevet for gamle til at gide at køre efter rastepladser og autohof for en overnatning.
Der er meget uro, kølebiler der brummer, folk der snakker, bildøre der smækker og stanken af urin mange steder.

Desuden er det blevet sådan, at man for overhovedet at få en plads på en rasteplads/autohof, skal køre ind ved aftenstid for at finde noget ledigt.

Hvis man alligevel skal køre ind så tidligt, kan man lige så godt finde en egnet campingplads, og vi nyder at sætte støttebenene ned, hvor der er ro og fred, gå på en restaurant (ofte er der på campingpladsen) og spise en schnitzel og få en kold øl til. Så kan man nyde sin kaffe hjemme ved vognen, gå tidligt i seng, stå tidligt op og gå i bad og spise sin morgenmad, hvorefter man er godt rustet til næste dags lange tur på motorvejen. Har man børn, er det også muligt for dem at få rendt noget energi af på legepladsen.

Sådan gør vi ;-)

Venlig hilsen Joan

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her