Camping i Danmark

Strøm

Skrevet af Jan Christiansen, 09-09-2021 - 21:55

Jeg har sat en måler på strømstikket, for at se hvad jeg bruger og det ligger på ca. 4,5 kw pr. Døgn. 
Vi lå ved siden af en ung familie, der havde aircondition kørende og et ekstra køleskab i fortæltet, samt et 50” tv der kørte det meste af dagen. 
Vi betale samme pris 40 kr om dagen. 
havde det ikke været mere fair at vi betalte for den strøm vi bruger, feks 4-5 kr pr kw og så kan man jo selv bestemme hvor mange el apparater man vil have gang i. 

Skrevet af Jens Pedersen, 10-09-2021 - 10:23

Det var det afgjort, Jan - og mange campingpladser havde jo for år tilbage også forbrugsafregnet strøm via individuelle el-målere.

Men så kom EU med nye forordninger - nu kunne campingpladserne kun få refusion af el-afgifter hvis de solgte deres strøm som fast dags-strøm eller  i "pakker", IKKE hvis det var forbrugsafregning. Og da det drejer sig om mange penge i refusion, så kørte pladserne selvfølgelig over på igen at afregne dags-strøm eller i pakker af forskellige størrelser.

Vi har så lige være ude for en, synes jeg, god løsning - pladsen kørte med dagsstrøm, men med et max. på 5 kw pr. døgn, og selvfølgelig med måler på. Oversteg man dette forbrug, så skulle der afregnes særskilt.

Hilsen Kirsten, bedre halvdel til Jens ;-)  

Skrevet af Peter Poulsen, 16-09-2021 - 09:11

Tak for indlæggene, begge (Jan og Jens/Kirsten).

Som sådan hælder jeg mest til Kirstens løsning ... hvilket jeg fornemmer bliver fremtidens standard ... men jeg vil gerne benytte lejligheden til at slå et slag for mere enkel og gennemskuelig afregning: Camping skal være let tilgængelig. Fra man beslutter sig for at blive campist til årelang ferieform. Både planlagt, når man fastlægger årets sommerferie, fx til udlandet, og impulsivt, når man i familiens skød taler om, hvor vi skal hen i Danmark denne weekend. Og her spiller priserne en større og større rolle. Camping er vidunderligt, men ikke længere en billig ferieform. Pladserne har desværre (med overdreven optimisme?) adapteret afregningssystemerne fra hotel- & charterbranchen: Det bliver mere-og-mere uoverskueligt, hvad den reelle pris pr. nat er. Tillæg følger tillæg. Der bliver "malket på alle patter", som et gammelt landbrugsordsprog lyder. Og mere-og-mere bliver pakket ind i lokkende rabatter. Men på bundlinjen er det ca. tre gange så dyrt at være nomade i dag som for 25 år siden. Så meget er min løn og pristalsindexet ikke steget! - PS. Mine tal er ikke baseret på et par enkelte pladser. Vi taler om flere end 170 forskellige pladser i DK (en håndfuld af dem med 15-20 besøg over årene) samt en halv snes i udlandet.