Vogne og udstyr

Køleskabe, der pludselig ikke køler

Skrevet af Erling Jepsen, 26-06-2021 - 10:59

Jeg har tidligere været med i en tråd, hvor vi var utilfredse med køleskabe, der ikke kunne holde på kulden, specielt om sommeren.

For et par år siden fik jeg ny c-vogn af anerkendt mærke med et Dometic køleskab. Og til min store glæde virker det bare altid. MEN her for nylig kunne det alligevel ikke holde kulden. Temperaturen steg til 10 grader og køleskabet slog selv over på gas?? - men det skal det også, når der er noget galt, så fint nok.

Jeg klagede min nød over køleskabet til mit værksted... Snak med værkstedet: jeg ankom til campingpladsen midt i ugen. Vi var ikke mange på pladsen, men fastliggerne kommer jo om fredagen og det var fredag og lørdag, det var galt med strømmen. Når vi bliver for mange på en campingplads, er der campingpladser, der ikke kan holde spændingen oppe, og så går køleskabet i stå, den mangler strøm/spænding. 

Ovenståede er åbenbart et almindeligt fænomen. Det var jeg ikke klar over, så nu er jeg hurtig til selv at sætte køleskab på gas, hvis bajerne ikke er kolde.

Det er selvfølgelig træls, at vi betaler for noget, der ikke duer, men at det ikke duer, er også rart at vide.

Hilsen Erling

Skrevet af Ib Skovgaard, 11-08-2021 - 20:43

Hej Erling

Har du fået løst problemet? 

Vores Dometic køleskab fra 2017, med seperat fryser og køleskab på ca 150 liter, køle også kun ned til ca. 10 grader, mælk blive dårlig på 2 dage.

Er der andre som er udfordret med deres Dometic køleskab og er der nogen løsnings forslag?

Mvh

Ib Skovgaard

 

 

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 12-08-2021 - 11:00

Som jeg læser Erlings indlæg er problemet ikke løst, da det tilsyneladende er et problem i pladsernes elnet.

Vi har også nogle bekendte som har samme problem.

Måske burde Dometic og andre fabrikanter producere køleskabe som ikke er så følsomme. Vi har aldrig haft problemet på vores køleskabe.

 

vh. Tommy

Skrevet af Peter Jentoft Ebdrup, 22-08-2021 - 10:14

Vi har de sidste par år haft vognen på værksted flere gange, for at prøve at få køleskabet, Dometic, til at fungere. Der er skiftet brænder, renset magnetventil, checket gas, puttet mere kølepasta på installationen, etc., men det hjælper ikke. Køleskabet kan ikke køle tilstrækkeligt.
Vi har dog bemærket, at det fungerer allerbedst, når vognen står fuldstændig i vatter - både den og den anden retning. Og pladsernes el-forsyning må ikke være ret lav, for så giver køleskabet alarm og fungerer ikke på el. Det er meget sart.

 

 

Vi har givet lidt op og anskaffet os en ekstern køleboks med kompressor. Og den fungerer. Selv på en varm dag i forteltet, kan den køle ned til ca 3 grader. 

 

Køleskabet supplerer vi med fryseelementer, som vi skifter 1 gang i døgnet, og det betyder, at temperaturen holdes på 6-7 grader.

 

Det er ikke optimalt, og det er rigtigt ærgerligt, at der skal købes en ekstern køleboks for at holde mælk, etc., på et så koldt niveau, at det ikke bare er surt og skal kasseres efter 2 dage.
Men det er en løsning, som fungerer for os lige pt.

Skrevet af Ib Skovgaard, 24-08-2021 - 19:29

Hej Peter

Hvilken årgang er jeres Dometic køleskab? vores Dometic RMD 8551 er fra 2017.

Det er uacceptabelt at en køleskab til mere end 20.000.- ikke fungere bedre, har Dometic været inde over?

Mvh Ib Skovgaard

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 25-08-2021 - 09:01

DCU burde gå ind og høre Dometic hvorfor køleskabe generelt er så dårlige. Vores fungerer OK, men i syden må vi også kombinere med en kompressorboks.

 

vh. Tommy

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 25-08-2021 - 10:00

Et køleskab i en campingvogn er dimensioneret til at fungere på forskellige temperaturer.

Vores køleskab "som jo har nogle år på bagen" kan køle max. 20 gr. under omgivelserne. Når det så i syden er 30 gr.  i luften skal vi jo være tilfredse med max 10  gr. i skabet. Hver gang vi åbner køleskabet vælter "kulden" ud på gulvet, og skabet har svært ved at supplere den tabte kulde .Derfor har vi også en termo køleboks i forteltet, som under alle forhold hoilder de indstillede 5 gr.

Skrevet af Peter Jentoft Ebdrup, 25-08-2021 - 23:10

Hej Ib

Vores køleskab er også et Dometic RMD 8551, men fra 2015.
Vi har ikke haft kontakt til Dometic.

Men du har ret i, at prisen bestemt ikke afspejler kvaliteten af køling, som køleskabet byder på. 

mvh.  Peter
 

Skrevet af Michael Ravnholt, 08-01-2022 - 11:18

hej Alle

Jeg har for mange år siden skiftet det ubruglige gas køleskab ud med et kompressor køleskab. det virker :) perfekt. 

Men jeg lagde også 3 solceller ( ca 540 watt) på min vogn samt 2 stk 100 amp litium batterier, tillige har jeg sat en inverter i, så jeg kan lave kaffe på en el kedel :) mover, el støtteben, radio, lys i hele vognen, opladninger, tv m.m.

det virker perfekt, fordi jeg har strøm hele tiden :) og så bliver jeg ikke trukket for el på de pladser jeg har været på :)

fordelene:

ingen gasbrug i vognen under kørsel.

Altid kolde mad/drikkevarer uanset vejret :) hele året......

Og i fremtiden skal jeg ikke betale for andet end mit klimaanlæg.

og så vejer et kompressor skab mindre end et gas skab.

Jeg slipper for at have en ekstra kølebox med. igen mervægt....

kh MC

 

Skrevet af Bente Jensen, 11-01-2022 - 10:28

I 2018 købte vi en ny vogn hos BIJE, indeholdende et Dometic køleskab RMD 8551 på el/gas, vi var heller ikke tilfredse med kølingen. BIJE fik vognen op på værkstedet, hvor der blev lagt lokker i køleskabet i 24 timer, lokker måler temperaturen time for time, den fik et resultat der blev sendt til Dometric, som svarede tilbage med, at resultatet var inde for normen, dette gentog sig et par gange uden bedre held.

Så talte jeg med Dometic, de mente at der måske var en utæthed i systemet. Skabet blev afmonteret og sendt til Dimetric, de skiftede hele køleelementet, det hjalp heller ikke noget.

Jeg havde så hørt, om en mand fra Lolland, der kunne noget med en alu skinne der læges imellem køleelementet og bagvæggen.

Da der forsat var garanti på vognen, så ville jeg ikke pille ved den løsning, men det ville værkfører Flemming hos BIJE. Jeg betalte skinnerne, og Flemming og ham fra Lolland monterede dem, det hjalp dog heller ikke.

Det ender med, at vi ikke gider mere, jeg ville have et Kompresser køleskab, det ville Dometric ikke på nogen måde deltage i.

Så jeg aftalte med Flemming fra BIJE, at jeg betalte de  10.000, - kr. for et nyt Werbesto Isotherm Kompresser køleskab, Flemming fra BIJE monterede det.

Stor ka´do til BIJE, og jeg må sige DET virker, når man tænder det, går der et par timer, så er der 18 graders frost i fryseren og køleskabet er på 3 grader.  Det køre kun på 12v, men har et meget lille forbrug.

Vi har det batteri der sidder i vognen og 12v fra bilen når vi kører og det fungerer rigtig fint.

Med venlig hilsen

Bente og Anders

Skrevet af Michael Ravnholt, 11-01-2022 - 10:49

Hej bente og anders

Tillykke ??

Man kan undre sig. At højt specilister ikke kan ordne den forholdsvis lille opgave.

Men folk opgiver jo med sådanne, undskyld tåber....der end ikke kan tage opgaven seriøst.

Jeg var lidt af det samme igennem.... som jeg skrev lidt om. Men al den tid og ærgelser man har med de "skide" gas køleskabe..... al den mad der må smides ud.... det er på ingen måde klima venligt.

Som du har nu. Bør du nok få et solpanel på min. 330 watt på taget og vigtigt et litium batteri. Så du hele tiden har køleskabet kørende uanset hvad eller hvor du er.

 

Tro mig.. du med det finder meget mere ro på dine ture med campingvognen. 

Endnu engang tillykke.... jeg er virkelig glad på dine vegne. 

 

Kh mc 

 

Skrevet af Michael Ravnholt, 11-01-2022 - 10:50

Hej bente og anders

Tillykke ??

Man kan undre sig. At højt specialiceret "specilister" ikke kan ordne den forholdsvis lille opgave.

Men folk opgiver jo med sådanne, undskyld tåber....der end ikke kan tage opgaven seriøst.

Jeg var lidt af det samme igennem.... som jeg skrev lidt om. Men al den tid og ærgelser man har med de "skide" gas køleskabe..... al den mad der må smides ud.... det er på ingen måde klima venligt.

Som du har nu. Bør du nok få et solpanel på min. 330 watt på taget og vigtigt et litium batteri. Så du hele tiden har køleskabet kørende uanset hvad eller hvor du er.

 

Tro mig.. du med det finder meget mere ro på dine ture med campingvognen. 

Endnu engang tillykke.... jeg er virkelig glad på dine vegne. 

 

Kh mc 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her