Vogne og udstyr

Solceller

Skrevet af Lise Schmidt, 27-03-2022 - 18:16

Hej.

Vi har købt ny CV. og vil have solceller på taget. Problemet er at det virker lidt uoverskueligt. Nogle anbefaler svævende, og nogle dem der bliver limet på. Jeg tænker at vi har fravalgt de limede.

Men vi vil gerne være uafhængig af strøm. Så hvor mange celler skal vi have monteret. Jeg har læst at der bør være så de lader med 24 amp. i fuld sol. Men er der laderen. der anbefaler nogle den der hedder MPPT som det eneste der dur.

Så - hvad har i og hvad er jeres erfaringer?.

Venlig hilsen 

Tom Schmidt

 

Skrevet af Birgit Jensen, 29-03-2022 - 10:10

vi har en 100 wats solcelle på taget  (den type du kalder for svævende) og en mppt regulator samt et traditionelt 80 ah timers fritids batteri. har kørt med det i flere år og er selvforsynenede med strøm til radio, lys og pumper. har været afsted på flere ferier hvor vi ikke har haft ekstern strøm, men kun klaret os med batteri, solceller og gaskøleskab. 

I år har vi så udskiftet gaskøleskabet og monteret et 12V kompressor køleskab så er spændt på hvor længe det kan holde - men det må tiden jo vise. vil dog nok skifte batteriet ud med et lithium batteri med større kapacitet (og ikke mindst lavere vægt)

du kan få noget mere viden hos viva energi - det er der vores solcelleanlæg er købt, der står en hel del om solceller, dimensionering etc derudover har de nogle gode tilbud på komplette anlæg - og nej jeg er ikke ansat ved viva energi eller på anden måde relateret til dem..... :-)

mvh

 

Jørgen

www.nomadeliv.dk

Skrevet af Michael Ravnholt, 26-04-2022 - 07:57

hej :)

Jeg lavede solceller på min første vogn i 2012 og her satte jeg osse et kompressor køleskab i, fordi de gas skabe ikke rigtigt kan følge med i varmen..... det har min kone kun været glad for, happy wife happy live .)

nå, men da jeg nu i 2021 dec. mdr fik min nye vogn, så lavede jeg mit solcelle anlæg på min vogn, men 3 celler på ialt 540 watt. og div ladere.... men jeg satte osse 2 x 100 amp litium batterier i, således at jeg næsten er uden behov for strøm :) om sommeren !!!!

det eneste jeg ikke har direkte kørt på, er min alte centralvarme, det køre via min inverter, men det bruger jeg ikke så ofte :) og aldrig på gas mere....

Jeg har osse fået sat et 12 volt kompressor køleskab i, det virker perfekt :) især i varmen :)

Men vognen har jeg fået lagt et klimaanlæg på taget, dog bruger jeg det kun på 230 volt på pladserne, men ellers bruger vognen strøm fra batterierne til al lys, en mover til 2 tons, el støtteben..... en inverter til støvsuger, el kedel.

Jeg presser den max hele tiden, men det er umuligt at løbe tør.... :)

det kan anbefales..... :)

Der er en leverandør, som hedder DKvolt.dk att. Zune man kan købe alt af....

 

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her