Gode råd og ideer

Vinteropbevaring hjemme

Posted by Lars Hartvig, 09/22/2016 - 18:24

Vi plejer at få vores campingvogn vinteropbevaret i en fin tør lade med betongulv, det kan desværre ikke lade sig gøre i år og det er endnu ikke er lykkes at finde et godt sted i nærheden. Vi har plads til vognen hjemme hvor den står det meste af tiden, kun i tiden fra efter efterårsferien til ca. påske har vi haft den opbevaret i laden.

Campingvognen står på en græsplæne, men jeg overvejer om jeg skal stille den på en plastik presenning for at der ikke skal være for meget jordfugt der "damper op under vognen", og så evt. sne måske lettere blæser væk, men om det betyder noget hvad den står på ved jeg ikke. Bedst havde nok været en flisebelægning eller lign.

Er der nogen der har et godt råd eller erfaringer med det?

Mvh. Lars

Posted by Dagrunn Meling Hansen, 10/03/2016 - 12:29

Enig med flere her.
Der er absolut ingen grund til at varme vognen op, men luft gerne godt ud på nogle dage med godt vejr.

Vh. Tommy Hansen

Posted by John O. Madsen, 10/03/2016 - 11:54

Vores vogne(siden 1981) har altid stået ude og hjemme på adressen. Vognen bliver udluftet i godt vejr i løbet af vinteren og tjekket ekstra efter risiko for fygesne. Jeg ser ingen grund til at bruge energi, co2 og kroner på at holde den opvarmet.
Mvh. John

Posted by Benny Hauge Jakobsen, 10/02/2016 - 12:28

Hej!
Jeg kan godt forstå de som vil alt godt for deres vogn.
Vognen er bygget til at være ude - hele året.De vogne vi har haft de sidste 30 år har stået ude - uden at tage skade.
Når man parkerer (vores holder på et grusunderlag) så er det bedst, at der ikke er buske eller høje træer lige ved siden af, så undgår man alger.
De som vintercamperer er jo ikke onde ved deres vogn!
MVH BJ

Posted by Peter Jentoft Ebdrup, 10/02/2016 - 11:58

I vores tidligere vogn overvejede jeg at stille en termostatstyre el-radiator op. Det skulle være en el-radiator med olie i, således at der ikke blot står en almindelig termostatstyret el-radiator med varmetråde i campingvognen.

Sådan en termostatstyret radiator koster ikke meget i indkøb, og selv om el-varme er dyr varme, så er det jo ikke mange kubikmeter, der skal varmes op, og det er jo ikke så høje temperaturer, den skal varme vognen op til.

Termostatstyringen sikrer, at vognen let kan holdes frostfri - fx. 5 grader - uden at thermoheat eller blæservarme skal bruges.

Har nogen mon erfaring med at sætte sådan en el-radiator op i vognen i de kolde måneder?

Posted by Steen Æbeløe, 10/01/2016 - 22:50

Du kunne måske få blæser koblet over ultra-heaten, således at blæser starter når elvarmen tænder.

Posted by Lars Hartvig, 10/01/2016 - 19:00

Tak for alle de fine svar. Vi har gas/blæser varme og utraheat i vognen fra ´98 og overvejer stadig om vi skal lade vognen stå hjemme og udenfor i år evt. med lidt varme på.
Varm luft kan indeholde mere vand end kold luft, hynder mv. må nødvendigvis have optaget noget fugt i løbet af sommeren som de skal afgive igen når temperaturen og luftfugtigheden falder. I en lade står campingvognen jo nok mere frostfrit end udenfor og så er forskellen nok lidt mindre ift. luftfugtighed, derfor hvis den skal stå udenfor må det være meget vigtigt at ventilere/udlufte campingvognen en gang imellem, alternativet er nok lidt varme for afhjælpe affugtningen fra hynder, tæpper mv.

Det må jeg lige overveje, varme på med ultraheat er lidt besværligt fordi så skal blæseren jo også køre - i mange måneder.

Posted by Peter Jentoft Ebdrup, 10/01/2016 - 15:20

Vi bruger vores vogn hele året, så vi har den stående herhjemme. Der er strøm til vognen hele tiden, så varme anlægget er sat til at starte, hvis temperaturen kommer under 8 grader.
Når vi har vinterdage med høj blå himmel og sol, så åbner vi døre og vinduer, så der kan komme frisk luft ind i vognen.
Vognen står på område med græs, og vi sørger for, at der hele tiden er frit, så der kommer luft ind under vognen.

Posted by Carsten Kristiansen, 09/29/2016 - 08:10

Jeg har fåer foretaget en fugtmåling efter at vores campingvognen har stået til vinteropbevaret
i en fin tør lade med betongulv. Året efter købte vi et cover til opbevaring, og fik fugtmålt igen da den blev pakket ud.
Når man sammenligner de 2 raporter er der ikke nogen forskeld om den her står inde eller man bruger cover.

Posted by Erik Krogh Nielsen, 09/28/2016 - 16:36

Det omtalte cover har ikke noget med en plastpose at gøre, det er faktisk åndbar, der er små huller hvor luften kan komme ud
så ventilationshuller i vognen bliver ikke lukket

Posted by Gunner Hansen, 09/28/2016 - 15:16

Helt naturligt danner der sig fugt i en cv der står ude.
Hver gang jeg går i haven, åbner jeg døren til udluftning. Af samme årsag er der huller i bunden af en cv, ikke blot for at gas kan drive ned og ud, men vanddampe er lige så tunge som gas, og søger derfor nedad.

Læg dit rugbrød i en solidt lukket plastpose - og det mugner.

Det samme sker med en cv der er pakket solidt ind.

Som campist ved du jo at frisk luft giver et godt humør !

Posted by Claus R. Poulsen, 09/28/2016 - 11:43

Hvis det har interesse kan jeg måske godt hjælpe dig med et sted til indendørs opbevaring i nærheden af Skanderborg/Horsens.

Posted by Erik Krogh Nielsen, 09/26/2016 - 14:43

Vedr: beskyttelse af ovenlysvinduer har jeg ikke gjort noget,heller ikke på øverige vinduer inden cover trækkes over, jeg kan ikke se nogen forandring af vinduer, det er som om den indvendige side af coveret er mere blød end udvendig .

Posted by Peder Friis-holm, 09/26/2016 - 09:36

ER der nogen ide i at beskytte vinduerne i tage med noget blødt stof, inden Caravan cover.

Posted by Kurt Poulsen, 09/25/2016 - 16:31

Når man ser hvordan campingvogne opbevares ved forhandlerne så virker det unødvendigt at opbevare dem indendøre eller udendørs med cover på. Ikke fordi vi ikke opbevarer vores indendøre om vInteren, men det handler mere om at have plads hos os selv.

Posted by Winnie Sepstrup, 09/23/2016 - 20:53

Vi har haft vores TEC fra 2000 stående ude hele året i 7½ år absolut uden problemer. Vi varmer den op nogle gange i løbet at vintersæsonen, når vi bruger den i en weekend og i vinterferien. Vognen er jo så snart 17 år gammel og har ingen fugtproblemer overhovedet. Selvom den har stået ude i frost/fugt en måned uden opvarmning, er den stadig sund og tør og uden nævneværdig kondens, når vi varmer den op. Vi gør ingen anstalter overhovedet - andet end at holde øje med vognen ( den står lige ved huset - ikke i skygge) og i tørt og solrigt vejr, lufter vi den ud - åbner døre og vinduer....

Posted by Erik Krogh Nielsen, 09/23/2016 - 19:40

Jeg har de sidste 2 år brugt cover som John Olsen viser, er købt hos Thansen til ca 12-1500 kr
Vasker vognen grundig inden cover trækkes over, til foråret står vognen rent og fin som da den blev sat til vinteropbevaring
vær opmræksom på at når temp stiger og solen skinner er det vigtig at lyne op så døren kan åbnes og lufte ud.

Mvh. Erik

Posted by John Olsen, 09/22/2016 - 23:46

Det lyder fornuftigt med lidt varme på vognen.
Andre forsyner vognen med et cover.
Er der nogen som har for/og/enten eller/imod?
En campingvogn er jo bygget til at stå ude, men derfor synes det jo mest fornuftigt at "lukke den lidt inde" - på den ene eller den anden måde, uden at den dog bliver fugtig af f.eks. kondensvand.

Posted by Henrik Hansen, 09/22/2016 - 18:37

Hej Lars

Nu ved jeg jo ikke hvilken vogn du har, og hvilken type varmenalæg du har?
Vi havde også en overgang vores campingvogn stående inde om vinteren, men synes ofte at vejret egentligt var til en week-end tur i yder sæsonen. Så var det lidt irriterende at man ikke kunne få vognen ud før det blev forår.
Den står nu derhjemme hele året når vi ikke lige er på farten. Når det begynder at blive temperaturer ned til frostgrader, sætter jeg indetemperaturen i vognen til ca 5-6 grader C, vi har Alde varme så det er nemt at sætte automatisk temperatur regulering til. På denne måde er der altid frostfrit i vognen og fugt frit.
Den står uden tildækning af nogen art, så der kan komme luft til bunden også.

Med venlig hilsen

Henrik Hansen

Posted by Jørgen Aaris, 03/22/2021 - 10:02

Jeg har opsat en elektrisk affugter i min campingvogn og indstillet den til 60% RF. Det koster i gennemsnit 1 kwh/døgn i vintermånederne. Billig måde at holde sin vogn tør indvendig. Ingen grund til at tømme vognen for div. sengetøj

VH Jørgen Aaris

Posted by Dagrunn Meling Hansen, 03/22/2021 - 11:28

En affugter er fuldstændig overflødig, hvis man ikke lukker for alle tvangsudluftninger i campingvognen, hvilket jo er tåbeligt.

En affugter vil bare forsøge at 

Posted by Dagrunn Meling Hansen, 03/22/2021 - 11:31

DCU Forum fejler ind i mellem og man ikke længere redigere. Håber mit sidste indlæg kan forstås.

vh. Tommy Hansen

Posted by Dagrunn Meling Hansen, 03/22/2021 - 11:37

Ville bare skrive at en affugter vil forsøge at affugte udenomsluften, hvis ikke tvangsudluftningerne er lukket helt af. (Og der er mange ?)

vh. Tommy Hansen

Posted by Allan Schmidt, 03/22/2021 - 19:54

Jeg har haft min vogn stående hjemme i år med cover og el.affugter og det har vær rigtig godt.vognen var tør og igen mug nogen steder så det vil jeg fremover forsætte med.I 2019 havde jeg min vogn stående i en lade og jeg kunne ikke komme ind i vognen for at lufte ud igang imellem de stod meget tæt og vognen var meget jordslået på døre og skabe

Posted by Dagrunn Meling Hansen, 03/23/2021 - 10:01

OK.

Vi har i over 30 år haft vores vogne at stå udendørs hjemme uden affugter og cover.

Vognene har altid været tørre og friskdyftende

Posted by Benny Hauge Jakobsen, 03/23/2021 - 16:36

I vores nuværende vogn har lindtil nu i løbet af 22 år. kørt mere end 250000 km, hvert år spanien rundt om foråret og Italien- Kroatien rundt om efteråret. Den har altid været ude og om vinteren uden varme. mvh BJ

DCU medlemskab collage

Join DCU

Cheap holidays in Denmark with DCU Deal

The DCU deal offers the following advantages:

  • 30% discount on the price per person
  • Children up to 12 years - free of charge
  • Reduced price for young people (12 and 17 years)
  • Dogs – free of charge
  • Free wifi

 

DCU-Deal: 480,- DKK 

Sign up