Medlemsfordel
Det Grønne Museum
20 % rabat
8963 Auning
DET GRØNNE MUSEUM
Fra landbruget til de danske køkkener og fra landmændenes liv til jægernes eventyr: Det Grønne Museum i Auning formidler bl.a. danskernes madhistorie. Du kan også blive klogere på jagt, landbrug og høst af de mange spiselige ting som kan findes i naturen.
Her ligger Det Grønne Museum
Det Grønne Museum ligger lige uden for landsbyen Auning. Fra Aarhus er der en køretur til Auning på cirka 40 minutter.
6 faste udstillinger og mange særudstillinger
Jægernes og landmændenes liv er omdrejningspunktet i otte permanente udstillinger. Herudover har museet løbende en række særudstillinger. I denne artikel kan du læse mere om de permanente udstillinger.
Særudstilling - STORT
Mennesket og skoven
Mennesket og Skoven er en storslået og stemningsfuld rejse i skovens Danmarkshistorie, med de største fortællinger og mest betydningsfulde genstande.
Danmark er et skovland. Det er en realitet. Hvis vi mennesker ikke gør noget, vil mere end 95% af landet vokse til med skov. Omkring år 1800 var skoven næsten udryddet. Det er også en realitet. Det var den på grund af menneskets overforbrug. Det skulle ændres, og det blev det.
Særudstilling – Guldkorn
Historien om forædling
Vi lever i en verden med klimakrise og faldende biodiversitet, og der bliver samtidig mange flere munde at mætte. I de kommende år skal der produceres mere mad, hvis ikke mange skal sulte.
Har planteforædling en rolle at spille i løsningen af en del af de kommende udfordringer, vi står overfor? Og i så fald – hvor stor en rolle kan og bør den spille – nu, og i fremtiden?
Det danske køkken
Her kan du lære (næsten) alt om udviklingen af dansk madkultur fra efterkrigstiden til i dag. Hvilke produkter var populære i hvilket årti? Hvilken betydning havde madkulturen, da danske kvinder i stigende grad kom ud på arbejdsmarkedet? I udstillingen kan du se gamle reklamer og historiske opskrifter. Og du kan også se mange gamle køkkenmaskiner, som i dag er ukendte for de fleste.
Historien om kød
Fra slagteriet til pølsevognen - udstillingen "Kød på Bordet" viser dig, hvordan kødet ender på bordet. Her kan du se, hvordan slagterierne fungerede i første halvdel af 1800-tallet, og hvordan industrialiseringen ændrede slagterfaget.
MejeRigtigt - Mælkeudstillingen
Du kan få et glimt af mejeriudsalget i MejeRigtigt -udstillingen. Her kan du også se de store annoncekampagner for mejeriprodukter fra 1950'erne, og du kan få et indtryk af, hvordan mælken laves til ost eller smør. Og glem ikke at tage et kig på ismejeriet fra 1950'erne.
Bondeliv
Udstillingen med navnet "Bondeliv" fortæller dig om livet på bondegården fra slutningen af 1600-tallet. Landbrugsredskaberne viser dig, hvor svært livet som landmand kunne være på dette tidspunkt. Mange malerier illustrerer landmandens liv på den tid.
Landbrug og teknologi
Udstillingen om landbrug og teknologi er lidt mere moderne. Med teknisk fremgang blev hesten udskiftet som den hårdtarbejdende på gården. Lær landbrugets moderne maskiner og deres udvikling at kende fra efterkrigstiden frem til i dag.
Arbejdernes hus
Hvordan levede landarbejderne egentlig? "Polakhuset" har svaret. Bygningen stammer fra 1915 og er det eneste eksisterende historiske arbejderhus på Gl. Estrup. I dag, som dengang, er ejendommens udstyr enkelt, men har sin helt egen charme.
Er du selv blevet sulten?
Det kan lyde som en modsigelse: Du må ikke spise eller drikke i udstillingslokalerne på Museum for Landbrug og Fødevareforarbejdning. Men som gæst på udstillingerne behøver du ikke være sulten. Madpakkerne kan spises i frokoststuen. Eller du kan gå over i den gamle stald til stedets restaurant hvor I kan finde mange kulinariske lækkerier.
Billetten giver adgang til to museer.
Vi har et meget tæt samarbejde med vores nabomuseum, Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. For eksempel har vi fælles billetluge og indgang. Det betyder, at når man køber en billet, så får man adgang til begge museer.
Læs mere om Det Grønne Museum her
Få 20 % rabat på alm. voksen fællesbillet til Det Grønne Museum og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, ved forevisning af DCU-Medlemskort