Vil du med til Wolfsburg?

Wolfsburg
Arrangement
3. Kreds havde i 2022 stor succes med en tur til Wolfsburg. Nu gentages succesen i dagene fra 2. til 11. september.

Foto Suzan Faber

Også denne gang er der bestilt plads på campingpladsen ”Camping am Allersee”, som ligger lige ned til søen. 

Pladsen ligger tæt på alt, så man kommer til at gå en del.

 

Besøg i Autostadt

Wolfsburg er en ung by (1945), meget kulturel med meget by- og cafeliv. Der er planlagt et besøg på Wolfsburg Slot, hvor man også får slottets lille historiesamling at se. 

Et besøg i Autostadt med guide og en tur op i de to tårne af glas, som er 60 m høje, er også på programmet. Robotten, som kører derop, føles lidt som en lille jetjager. 

Der er arrangeret en guidet værkstedstur, hvor man får set det arbejdende VW-folk, skudhuller fra 2. Verdenskrig og lidt historie omkring VW under krigen. Derudover skal det historiske VW-museum naturligvis besøges. 

Wolfsburg

 

Op på rådhusets tag

Der er også arrangeret et besøg i Sülfeld-slusen, som blev bygget fra 1934 til 1937, og en guidet bytur/oplevelsestur, hvor der bliver fortalt spændende baggrundshistorier. Deltagerne skal også en tur op på rådhusets tag, hvorfra der er en fascinerende panoramaudsigt. 

Vi skal også se Sankt Annes Kirke, der er et af de ældste arkitektoniske monumenter i Wolfsburg, og så bliver der naturigvis også tid til at spise en del lækker mad og drikke et par tyske øl. 

Vi går en tur over for at se fodboldstadionet Volkswagen Arena – Stadium og deres fanshop. 

Der er 21 pladser. Tilmelding begynder 6. april kl. 18 og varer frem til 20. april kl. 18.

Prisen er 4.395 kr. for en enhed med to personer og 2.785 kr. for en enhed med en person. Ekstra personer koster 1.645 kr. 

Turledere Suzan Faber – 30257701 og Jan Andersen – 21291082

Open
Emneord

Turen går til Prag

Prag
Kredse
4. Kreds arrangerer i sensommeren en tur til den tjekkiske hovedstad. Tilmeldingen åbner 15. februar.

Foto Jeppe Bøje Nielsen, Lidice Memoria og Gastro Stoces Image

Turen foregår med udgangspunkt fra campingpladsen Camp Dzban, der ligger i udkanten af naturreservatet Divoka Sarka, kun 20 minutter fra Prags centrum. 

Nærmeste metrostation ligger 900 meter fra campingpladsen, hvorfra man kan køre direkte til centrum. 

Alle de guidede ture er med dansktalende guide, og der er bus samt mad og drikke på de fleste ture. 

Deltagerne mødes onsdag 3. september på campingpladsen, hvor der kl. 17 er møde med guiden. 

Dagen efter er der arrangeret en tur med metroen til Prags centrum, så alle lærer, hvordan man kommer derind, og hvad der findes i byen. Frokosten spises på et lokalt sted, og bagefter er der nogle timer på egen hånd, inden man i fællesskab tager tilbage til campingpladsen, så alle har lært, hvordan transporten med metro foregår. 

Besøg i Lidice 

Fredag 5. september er der besøg i byen Lidice, der mest er kendt for, at de tyske besættelsestropper 10. juni 1942 jævnede byen med jorden og dræbte alle mænd over 16 år, og resten af byens befolkning blev deporteret til tyske koncentrationslejre. 

Efter frokost går turen med bus gennem de små landsbyer for at se, hvor man i dag flytter til fra Prag. Lørdag går turen til Vysehrad-området, som ikke er kendt af danske gæster, men for tjekkerne har den utrolig stor betydning. Det er en grøn oase, hvor de første tjekkiske kongefamilier boede, og hvor mange kendte tjekker ligger begravet. 

Derpå går turen langs floden Moldau til det berømte ølsted U Fleku fra 1492, der er kendt for sit mørke øl. Transport foregår frem og tilbage med bus. 

Lidice

 

Sejltur på Moldau 

Søndag den 7. september kan man i løbet af dagen slappe af eller udforske Prag på egen hånd. 

Om aftenen er der arrangeret et par timers sejltur på Moldau med spisning om bord. Sejlturen er meget populær, fordi man hygger sig med god mad, mens man nyder udsigtenn fra båden. Også her foregår transport frem og tilbage med bus. 

Mandag den 8. september besøges markedet SAPA i forstaden Libuš. SAPA bliver også kaldt Prags Lille Hanoi, da de fleste af de 2-3.000 handlende er fra Vietnam. Vietnamesere er en stor og vigtig minoritet i Tjekkiet. I SAPA kan købes stort set alt, selv flybilletter, butiksindretning, hårshampoo, briller, spændende og eksotiske fødevarer, selvfølgelig tasker, sko og ure i hobetal, osv. Det er en by i byen, hvor det summer af liv og aktivitet, og hvor det især er lokale, som handler. Der er arrangeret en rundvisning med en vietnamesisk guide, ligesom frokosten også er vietnamesisk. Der vil også være tid på egen hånd. Transport frem og tilbage forgår med bus. 

Tirsdag den 9. september er der arrangeret et besøg i lufthavnen, hvor besøget indledes i Terminal 3, der er beregnet til private flyvemaskiner. Deltagerne ser, hvordan maskinerne bliver guidet til banen, når de skal afsted, og der er også arrangeret et besøg på den lokale brandstation. Frokost spises i lufthavnen, hvortil der er transport frem og tilbage med bus. 

Tjekkisk folklore 

Onsdag 10. september er der fri om dagen, mens der om aftenen er arrangeret et besøg på en lokal restaurant for at lære noget om tjekkisk folklore. Det bliver en festlig aften, hvor 3-retters menu og vin og øl og sodavand ad libitum også hører med. 

 

Folklore

 

Torsdag den 11. september er der arrangeret frokost, og bagefter går turen til den del af Prag, hvor slottet ligger. Det smukke Strahov-område besøges, og vi ser, hvor Tycho Brahe boede under sit ophold i Prag. Der er også tid til blandt andet at besøge Loreta-kirken og et af de ældste værthuse i Prag. 

Fredag 12. september er der arrangeret besøg på et af de største glasværker i landet, hvor der vil være mulighed for at handle i deres butik. Frokost spises på et sted, som man aldrig vil finde selv, når man er turist i landet. På stedet brygger de deres egen øl. 

Efter frokosten vil der være nogle timer på egen hånd i den lille tjekkiske landsby Beroun, hvor der findes gode forretninger, så de sidste tjekkiske penge kan blive brugt. Tilmelding foregår på 4. Kreds’ hjemmeside fra 15. februar kl. 18 og frem til 1. marts. 

Prisen er 10.000 kr. for en enhed med to personer og 6.000 kr. for en enhed med en person. Ekstra voksen koster 4.500 kr. 

Spørgsmål kan rettes til turlederne, som er: Steen og Joan Steensen tlf.40442197 Mail: joanogsteen@hotmail.com 

Hans Kurt og Birthe Larsen tlf. 40777462 Mail: kb-larsen@mail.dk

Open
Emneord

Fristende kredsture i ind- og udland

Schönnbrunn slot
Kreds
Alle DCUs syv kredse har spændende kredsture på programmet de kommende måneder. Turene er åbne for alle DCU-medlemmer.

Tekst Torben Brandt Foto PR, Adobe, Wandy Christensen og Lasse Løndahl Henriksen

Hvis du savner inspiration til, hvor din næste campingtur skal gå hen, er det en god ide at besøge dcu.dk og gå ind på DCUs syv kredse, der alle har spændende ture på programmet i 2025, hvor der bliver rig lejlighed til at få dejlige campingoplevelser og knyttet gode venskaber med de andre campister. 

Udover de ture, der nævnes her i artiklen, har kredsene også en række andre arrangementer, som du kan læse mere om på kredsenes egne sider på dcu.dk.

Store Hvededagsstævne på Reersø 

DCU 1. Kreds har ikke ladet sig slå ud af, at Store Bededag ikke længere er en fridag og inviterer derfor til Store Hvededagsstævne fra 15. til 18. maj på Reersø Camping, hvor deltagerne skal opleve Reersø og omegn. 

Undervejs bliver der også tid til at besøge det storslåede Zen Garden i Stenlille – en unik haveoase med karpedamme, smukke stenformationer og en fredfyldt atmosfære. Stævnet er en blanding af aktivitet, afslapning og fællesskab, og hvis du gerne vil med, åbner tilmeldingen 3. marts kl. 17. 

Reersø

 

Senere på året har 1. Kreds også et Kristi himmelfart-Femernstævne, hvor Maribo Sø Camping bliver udgangspunkt for nogle dejlige dage på Lolland-Falster. 

På besøg i Tjekkiet 

2. Kreds har både en lang og kort påsketur til DCU-Camping Aarhus – Blommehaven, hvor den lange tur foregår fra 12. til 21. april og den korte i perioden fra 16. til 21. april. Undervejs er der masser af muligheder for både at hygge sammen med de andre campister og bruge god tid til at se Danmarks næststørste by. 

Senere på året, fra 1. til 15. juni, arrangerer 2. Kreds en spændende tur til Tjekkiet, hvor deltagerne skal bo på den campingplads, som i 2023 blev kåret til den bedste campingplads i Tjekkiet. Tilmelding til denne tur åbner 15. februar kl. 18 og slutter 1. marts kl. 12. 

Viborg og Wolfsburg 

Den fynske 3. Kreds arrangerer fra 7. til 14. maj en tur med udgangspunkt fra DCU-Camping Viborg Sø, hvor der blandt andet er arrangeret besøg i domkirken, en guidet byrundtur og et besøg i Dollerup Bakker. Tilmeldingen åbner 17. marts. 

Senere på året, fra 2. til 11. september, arrangerer 3. Kreds en tur til den tyske by Wolfsburg, der ikke mindst er kendt for at være hjemsted for VW-fabrikken og et spændende VW-museum. Også her bliver der arrangeret en guidet bytur, og der bliver masser af tid til både hygge med de andre campister og til at lære Wolfsburg nærmere at kende. 

Viborg

 

Dansk guide i Prag 

For 4. Kreds er et af årets højdepunkter en tur til Prag, som foregår fra 3. til 13. september. Der er arrangeret dansktalende guide, så alle kan få maksimalt udbytte af turen og de mange seværdigheder, som den tjekkiske hovedstad byder sine gæster på. Her åbner tilmelding 15. februar og varer frem til 1. marts. 

5. Kreds arrangerer en spændende tur til Østrig i påsken fra 13. til 20. april, hvor der er reserveret plads på Donaupark Camping Tulln. 

Undervejs er der blandt andet arrangeret sightseeing i landets hovedstad Wien, ligesom turen byder på et besøg i Centraleuropas største vinkælder og en tur til slottet Schönbrunn i Wien, som er en af de vigtigste kulturskatte i Østrig og optaget på UNESCO-listen over verdenskulturarv. Derudover er der også en guidet rundvisning i byen Tulln. 

Rådhus i Tulln

 

Til Kroatien og Østrig 

For 6. Kreds er et af årets højdepunkter en tur til Istrien i Kroatien, hvor deltagerne som afrunding på turen også får fornøjelsen af at gæste Maltatal i Østrig. 

Turen til Istrien starter på Camping Oliva Rabac, hvorfra der vil være udflugt til Motovun, mulighed for at opleve trøffeljagt og meget mere. Der vil også være tur til Buzet med smagning af brændevin og likør. 

Herfra går turen til Pula og Camp Arena Grand Kazela Medulin, hvor der er bestilt seks overnatninger, og hvor der blandt andet også er arrangeret et besøg i Brijuni National Park, vinsmagning og en sejltur på Limfjorden. 

Turen fortsætter til Camping Bled, hvor der vil være tur til Ljubljana, Postojnagrotten og et besøg på slottet i Bled. Der er bustransport til alle arrangementer og en dansk guide. 

Turen afsluttes på dejlige Camping Maltatal i Østrig, hvor der er planlagt en skøn afslutningsmiddag på den herlige restaurant, der er på pladsen. Det forventes, at tilmeldingen åbner i april. 

Højdepunkter i Kärnten 

Også 7. Kreds har set sig lun på Østrig og arrangerer en tur til Kärnten i perioden fra 15. til 28. juni, der kræver en ret god mobilitet, da der er flere krævende vandreture indlagt. 

Der er undervejs arrangeret fire busture, hvor den første er til kløften Groppensteinschlucht i Obervellach, den næste er til den 35 km lange og meget smukke panoramavej Nockalmstrasse, som med svag stigning bugter sig op og ned i talrige hårnålesving. 

Derudover er der bustur til Kärntens smukkeste udsigtspunkt, Pyramidekoglen, som er et udsigtstårn opført 851 meter over havets overflade, og endelig er der en bustur til Millstätter See, hvor der er arrangeret en panoramasejltur på den 12 km lange og op til 2 km brede sø. Tilmeldingen åbner fra 22. februar kl. 12. 

Windebensee

 

For alle de ture, der her er omtalt, gælder, at der kan læses flere detaljer om arrangementerne, tilmelding og priser på dcu.dk.

Open
Emneord

Tag med til Rumænien

Rumænien
ARRANGEMENT
Hvis du aldrig har været i Rumænien, så er muligheden der med DCU 6. Kreds, som arrangerer en 18 dages tur til det spændende land i det østlige Europa. Turen foregår først i 2026, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Kunne du tænke dig at opleve Rumæniens rigdom af kultur og historie, en uforglemmelig rejse gennem maleriske landsbyer, hvor tiden synes at stå stille? Eller hvad med at se den magiske Turda Saltmine i Rumænien, et underjordisk vidunder der har fascineret besøgende i århundreder med dens imponerende, underjordiske søer, spektakulære haller og en koncertsal?

 

Rumænien

På turen, der foregår fra 5.-23. september i 2026, skal vi også se de majestætiske Karpaternes bjerge, der rejser sig som tidløse vagter over landet, vi skal besøge Transsylvaniens slotte, der oser af mystik og fortællinger om Dracula-slottet, og magien ved Peles Slot, som er en arkitektonisk juvel i hjertet af Rumænien. Dette betagende slot, som engang var sommerresidens for kong Carol I, byder på en fortryllende blanding af gotisk, barok og renæssancestil, der vil transportere dig tilbage i tiden. 

Vejen til skyerne 

På turen skal vi også køre på Transfagarasan Highway, kendt som "Vejen til Skyerne", som er en af de mest betagende køreoplevelser i Rumænien. Med sine skarpe sving, stejle stigninger og betagende udsigter er Transfagarasan et paradis og ikke bare en rejse, det er en oplevelse for livet. Vi skal opleve magien i Maramures, Rumæniens skjulte perle, hvor tradition og natur smelter sammen i en tidløs symfoni. Her vil du opdage århundreder gamle trækirker og blive fortryllet af de lokales varme gæstfrihed. 

 

Rumænien

Maramures er ikke bare en destination, men også et sted hvor hestevogne stadig ruller gennem landsbyerne, og hvor naturens skønhed er så overvældende, at den tager pusten fra dig. På denne tur med overnatninger på lokalt pensionat vil du også kunne nyde det autentiske rumænske køkken, der vil forkæle dine smagsløg med sin unikke blanding af smage og krydderier. Det hele er med dansktalende guide. 

Rumænien

 

Livlige byer 

Vi skal også mærke pulsen i de livlige byer som Brasov og Bukarest, hvor tradition og modernitet smelter sammen, og opleve storheden ved Parlamentet i Rumænien, som er en arkitektonisk bedrift. Vi er sammen med en engelsktalende guide, der afslører de rige detaljer og historier bag. Parlamentet i Rumænien er ikke bare et politisk knudepunkt, men også et centrum for læring og inspiration.

Rumænien

I selskab med en engelsktalende guide ser vi også Donau-deltaets utrolige skønhed, et UNESCO-beskyttet paradis, der byder på en enestående biodiversitet og en kultur rig på historie. Med over 1.200 plantearter, 300 fuglearter og 45 arter af ferskvandsfisk er deltaet et levende lærred af naturens vidundere. Fra de frodige vådområder til de dynamiske flodgrene, der udvider sig årligt, er Donau-deltaet et meget betagende sted. 

Vil du sætte ”tjek” ved at holde ferie og bade i Sortehavet, en ferie hvor gyldne strande møder krystalklart vand, og hvor solen danser på bølgerne? Mamaia ved Constanta tilbyder netop dette paradis og er et ideelt sted at slappe af. 

Følg med på Facebook og kredsens hjemmeside hvis du vil se det fulde program for rejsen. 

Open
Emneord

Hold øje med kredsene

Rumænien
Kreds
DCUs syv kredse arrangerer hvert år masser af spændende, sjove, hyggelige og lærerige ture, og du kan som DCU-medlem komme med.

En tur til Tyskland for at spise asparges, et par uger i Kroatien til det dejlige Istrien, sensommer i Wolfsburg, arbejdsweekend på DCU-Camping Ålbæk Strand, en tur til Tjekkiet, en rundrejse i Rumænien eller Store Hvededagsstævne på Reersø Camping. 

Ovennævnte er blot et lille udpluk af de mange stævner, ture og arrangementer, som aktive foreningsfolk i DCUs syv kredse arrangerer for DCUs medlemmer i løbet af kalenderåret. 

asparges

 

Opdelt geografisk 

De syv kredse er opdelt geografisk, så medlemmerne i Sønderjylland hører under 7. Kreds, er man DCU-medlem på Fyn, hører man til 3. Kreds, mens de nordjyske medlemmer hører til 4. Kreds. På dcu.dk kan du se, hvilken kreds du hører til. 

Den geografiske opdeling har betydning, når kredsene holder generalforsamling, for så har man som medlem kun tale-og stemmeret i den kreds, som man hører til. 

Når det derimod handler om at tage med på kredsturene, har opdelingen ingen betydning, for alle medlemmer, der har lyst, kan være med til at lave arrangementer, og turene er åbne for alle DCU-medlemmer, uanset hvor i landet man bor. 

Bliver hurtigt udsolgt 

Det betyder altså, at hvis du er sjællænder og dermed hører under 2. Kreds, kan du sagtens tilmelde dig 7. Kreds’ tur til Bodensee i efteråret 2025, hvis du synes, at turen lyder interessant, og hvis du i øvrigt når at få plads på turen. Ofte bliver turene hurtigt udsolgt, og der er kun et begrænset antal pladser på hver tur. 

Istrien

 

Turene sælges efter først til mølle-princippet, og når de er udsolgt, kan man komme på en venteliste og håbe, at der bliver plads ad den vej. Medlemsmagasinet Camping-fritid bringer hver gang en oversigt over de syv kredses arrangementer, ligesom du kan følge med på dcu.dk, hvor alle kredsene løbende lægger arrangementer ud, og hvor tilmeldingsfristen også fremgår.

Open
Emneord

Logbog i stedet for glemmebog

Logbog
DCU-Camping
Hvilken campingplads gæstede jeg på denne tid for 10 år siden? Det spørgsmål kan de færreste besvare, men campister, der fører logbog, kan.

Som årene går, har årstal og ferieminder tendens til at flyde sammen, og det kan være svært at huske, hvornår du gjorde hvad. Men nogle campister gør noget for at forhindre, at dyrebar campinghistorie glider i glemmebogen. De fører logbog. 

En form for dagbog 

Anna Lene Pedersen, kredsformand for bestyrelsen i DCUs 6. kreds, er én af dem. Hun har ført logbog siden år 2000, og logbøgerne fra de seneste mange år ligger ikke og samler støv på loftet. 

– De ligger sirligt i nogle poser i min campingvogn, og jeg vil tro, at jeg kigger i dem et par gange eller tre om året, vurderer Anna Lene Pedersen. Når hun taler med andre campister, oplever hun ofte, at de ikke kender til logbøgerne. 

– Så forklarer jeg, at det er en bog, du tager med på campingturen, hvor du får et stempel, hver gang du har haft en overnatning på en campingplads. Afhængig af, hvor mange overnatninger du har haft i løbet af året, kan du få en nål i guld, sølv eller bronze, og det er der en del campister, der går meget op i, siger Anna Lene Pedersen.

Anna Lene

 

Hvor var jeg i påsken? 

Selv er hun ikke så optaget af guld-, sølv- og bronzenålene. Hun bruger, i lighed med mange andre campister, mest logbøgerne til at huske, hvor og hvornår hun har været på campingferie. 

– Når vi sidder i et vennelag ude på campingpladsen og diskuterer, hvor vi var henne i påsken et bestemt år, så er det rart at kunne tage logbøgerne frem og få svar. På den måde fungerer logbogen også som en form for dagbog, og når året er omme, er det sjovt at se, hvor mange overnatninger, vi har haft på campingpladser i løbet af året. Logbøgerne har også en social funktion, fordi det er hyggeligt at sammenligne med de andre campister og høre, hvor de har været henne, siger Anna Lene Pedersen. 

Logbogen er også en god hjælper, når 6. Kreds planlægger stævner. 

– Så kan jeg se, hvornår vi senest har været på det sted, hvor vi overvejer at tage hen, forklarer kredsformanden. 

Nyttige noter 

Nogle campister nøjes ikke med at få stempler i logbogen fra campingpladserne, men tilføjer også små noter. 

– Tidligere noterede jeg i mine logbøger, hvor meget det kostede at bo på de forskellige campingpladser, så vi kunne finde tilbage til den billigste plads, hvis vi skulle samme sted hen igen. Nogle campister skriver, hvordan campingpladsen og værterne var, og om der var rent, og så bruger nogle dem også til at notere, hvad de lavede på ferien, og hvem de var sammen med, siger Anna Lene Pedersen. 

Her er datoerne 

I alle DCUs syv kredse har DCU-medlemmerne mulighed for at få optalt og registreret deres logbøger, hvis de ønsker det. 

1. Kreds holder logbogsoptælling 4. januar fra kl. 14-16 på DCU-Camping København. 

2. Kreds holder stævne på DCU-Camping København. I den forbindelse optælles logbøgerne 18. januar fra kl. 13. 

3. Kreds tæller logbøgerne lørdag 18. januar kl. 14.30 på DCU-Camping Odense. 

I 4. Kreds skal logbøgerne indsendes senest 25. januar til Finn Ljørring, Heliosvej 3, 9210 Aalborg med frankeret svarkuvert til returnering af bogen. 

5. Kreds holder logbogsoptælling og rejseforedrag samlet 16. januar. Optællingen foregår fra kl. 18, og rejseforedraget er ”Familie på Farten”, der begynder kl. 19. Arrangementet foregår i Skovhuset, Hedevej 1, Fårvang.

Familie på Farten

 

6. Kreds tæller logbøger 18. januar i forbindelse med et foredrag fra DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen. Optællingen foregår i Skave Multihus på Viborgvej 201 fra kl. 12.15. 

7. Kreds tæller logbøger i forbindelse med et stævne på Holme Å Camping. Det foregår lørdag 25. januar fra 11.30-13.

Open
Emneord

Formandsberetning 2020

6. Kreds
Locked

DCU 6. kreds
Beretning 2018 – 2019
Jeg vil fremlægge kredsbestyrelsens beretning for 2018 og 2019, som ifølge vedtægterne skal indeholde kredsens virke i de sidste 2 år.
Siden sidst har repræsentantskabet sidste år valgt en ny landsfor-mand for DCU, og hun mødte op her i dag for at hilse på jer.
Bjarne Jensen havde 30 års jubilæum i 2018 og han har ydet en kæmpe indsats for DCU. Han fik foreningen på fode igen, da det så allermest sort ud. Dog havde repræsentantskabet den holdning, at tiden var inde til en anden ledelsesstil, hvor vi bliver mere inddra-get i beslutningerne. I dag er der mange aktører, som DCU skal kunne konkurrere med om campisterne. Derfor ønsker vi ikke et topstyret DCU, men en forening hvor vi samarbejder om at gøre DCU fortsat levedygtig.
Anne-Vibeke er vant til at have mange bolde i luften, hun kender mange i branchen og har relationer, der kun kan gavne DCU. Hun camperer selv ivrigt, så hun ved hvad det vil sige at være campist. Derfor tror vi på, at hun er det helt rigtige valg.
Ved Bjarne Jensens afskeds- og Anne-Vibekes velkomstreception sidst år fik Bjarne da også Arne Jacobsens ”Rolls Roys” som symbol på det han har gjort DCU til. Samtidig fik Anne-Vibeke ”Aben” fra Arne Jacobsen, (begge fra de 7 kredse), for at symbolisere at hun nu har ansvaret for vores forening.
Ligeledes på repræsentantskabsmødet gennemgik DCU’s vedtægter en gennemgribende fornyelse idet de efterhånden ikke fulgte med tiden. En af fornyelsen er det nye ungdomsmedlemsskab, hvor de unge bliver medlemmer uden blad og medlemskortet (det fysiske), de får deres medlemskort på en App.
Alle medlemmer kan i øvrigt få deres medlemskort på telefonen via en app, så er medlemskortet altid lige ved hånden.
2
Per Malle fra det gamle campingråd er ansat i DCU, og han har det tekniske ansvar for vore campingpladser. Hans opgave er at besøge vore pladser og finde ud af, hvad der skal renoveres og i hvilken rækkefølge tingene skal klares i. Derfor vil I også se, at der sker en del på pladserne. Det er vigtigt, hvis DCU skal være med i kampen om campisterne både herhjemme, men også dem der kommer fra udlandet.
Der er sket noget på de DCU pladser, som bor her i kredsen. Jens er tilbage på Ejsing Camping, hvilket glæder os meget, da kredsen altid har haft et godt samarbejde med Jens og Pia.
Det er da også her på pladsen, at kredsen vil markere 60 års jubi-læet i 2021.
Mejdal Camping har fået nyt navn og hedder nu DCU-Camping Hol-stebro Sø. Vi tror, at dette navn siger noget mere om, hvor pladsen er placeret, da vi tror flere ved hvor Holstebro er på landkortet end Mejdal.
Gerda og Bent har valgt at gå på pension og overlader pladsen til deres datter og svigersøn her ved sæsonstart. Vi glæder os til at byde den nye lejrchef velkommen.
Kaj på Vesterhav har valgt at gå på pension ved udgangen af janu-ar måned i år, så her kommer der også en ny lejrchef.
Kredsen:
Kredsens fornemmeste opgave at arrangere stævner til gavn for medlemmerne. En opgave, som vi tager meget alvorligt, og til sta-dighed prøver at gøre bedre. Nogle stævner har der været stor til-slutning til, og andre har vi gennemført med et lille antal deltagere, men der har været stævner, som vi har været nødsaget til at afly-se.
Vi fortsætter selvfølgelig ufortrødent med vores arbejde, det giver så megen glæde, når vi ser glade og tilfredse deltagere. Rigtig
3
mange er søde til også at tilkendegive over for os, når de synes vi har gjort det godt. Det er dejligt og er med til at give os lyst til at fortsætte.
I dag skal vi have 4 nye bestyrelsesmedlemmer valgt ind, og hvis der sidder et par i salen som tænker, det vil vi gerne være med til, så opstil endelig til bestyrelsen.
Jeg sagde med vilje et par, selvom det kun er den ene som indgår i selve bestyrelsen. Men når vi agerer ude i marken og skal holde styr på et arrangement, ja så arbejder vi som et par. Det skal også være en del af de tanker man gør sig inden man stiller op.
Ægtefælden skal også have lysten til at arrangere for medlemmer-ne. Lysten er nok, så skal evnerne nok slå til, vi er flere som hjæl-pes ad til et stævne. Man skal nemlig huske på, at vi ikke er pro-fessionelle arrangement udbydere, men glade frivillige aktører. Vi ved godt, at vi ikke kan gøre alle tilfredse, men tæt på, er også godt nok for os.
Økonomien i kredsen er god, vi har en egenkapital på godt 200.000, som I vil se af regnskabet om lidt.
Dette på trods af, at vi forsøger at lave vore arrangementer så billi-ge som muligt.
Dog er det ikke fordi vi har budgetteret forkert når vi har overskud, vi er nødt til at gå ud fra et mindste antal deltagere, hvis det så vi-ser sig at rigtig mange tilmelder sig, ja så kan nogle få kroner til uforudsete udgifter pr. enhed pludselig blive til et pænt beløb.
Vi har den holdning i bestyrelsen at pengene skal bruges på med-lemmerne og ikke på den daglige drift af kredsen. Her forsøger vi at holde udgifterne nede på et fornuftigt niveau.
4
Det er sædvane, at der i beretningen er en gennemgang af de stævner, der er afholdt i løbet af de sidste 2 år, så det vil jeg gå over til.
Stævner 2018:
Logbogsoptælling i januar foregik som et forhandlerstævne hos Vestjysk Campingcenter i Sir. En hyggelig dag hvor 96 personer deltog. Måske fik vi noget med hjem, vi ikke kunne undvære til den nye sæson.
Åbningsstævne på Mejdal (nu DCU-Camping Holstebro Sø) i marts. Det var samtidig 20 års jubilæum for pladsen og 2 nye mobilhomes til udlejning blev indviet.
I Kristi himmelfartsferien var 33 vogne på DCU Camping Vesterhav, temaet var Bævere, skildpaddespionen og Jyllandsslaget. Vi så en film om bunkerne som er lavet af tv midtvest, Kirsten holdt et fint foredrag og vi besøgte Sea War museet, hvor vi fik en god guidet rundtur i museet fra 1. verdenskrig. Vi gik en tur i Klosterheden med en naturvejleder og hørte om bæverne og skovens andre dyr.
Sankte Hans på Ejsing med 18 enheder, der var mad fredag aften og besøg i den Japanske Have lørdag.
Tjekkiet i juli måned med 45 enheder. Rigtig godt stævne med mange oplevelser. I de 11 dage var der ikke mindre end 8 busture, for blot at nævne nogle af besøgene, porcelænsfabrik, sommerfug-le, kurby.
Mosel for 2. gang på grund af den store interesse for 2 år siden. 51 enheder var med til vinturen i Senheim. Super godt stævne med hele 3 vinsmagninger, bustur til Trier, sejltur til Cochem. Det var på denne tur ikke nødvendigt at starte egne biler, da vinsmagninger
5
og spiseaften foregik i gåafstand fra campingpladsen. Selv på sejl-turen blev vi afhentet direkte ved campingpladsen.
Uge 42 i DK foregik på Hesselhus camping med 36 enheder.
Besøg i fængsel museet i Horsens, chokoladesmagning, papirmuse-et, bisonfarm, gåtur med en hjemløs og Danish Crown. Rundvisnin-ger på de 2 museer.
Fantastisk stævne, især Danish Crown og gåtur med de hjemløse var et anderledes og spændende besøg.
Sovs nr. 23 blev afholdt på Vorbasse Camping med 60 enheder, selve sovsefesten foregik ovre i hallen. En god fest med mad både fredag og lørdag aften.
Nytårsstævne var på Randbøldal Camping, hvor 38 enheder mødtes og kom godt ind i det nye år.
I 2018 måtte vi desværre aflyse en sensommertur til Vedersø Klit Camping.
6
Stævner 2019:
Ved logbogsoptællingen i januar forsøgte vi at afholde som et weekendstævne på Hesselhus Camping. Andre kredse har succes med det, men der var ikke tilslutning til det i vores kreds. Selve op-tællingen foregik dog stadig på Hesselhus.
I februar måned havde vi et foredrag om hjemløse i Mønsted Kul-turhus for ca. 50 deltagere. Et meget gribende fortælling fra en tid-ligere hjemløs.
Påsken foregik på Absalon camping. Bådtur med spisning, besøg i Zoologisk Have med rundvisning og spisning. Tivoli forestilling, rundvisning hos DR og besøg på Klunkerhjemmet. 26 vogne deltog i denne tur.
I maj måned grillstævne på Viborg Sø Camping. Det har vi før af-holdt med succes, så dette blev gentaget. Fredag aften med øl og vinsmagning, lørdag blev menuen grillet, hvor man lærte om grill-teknikker, det blev en lærerig og en god kulinarisk oplevelse for 27 enheder.
I Kristi Himmelfartsferien var 45 vogne til grisefest på Krik Vig camping. Det er en tilbagevende tradition hvert 3. år. Udover at spise helstegt pattegris lørdag aften var vi også på Ravsafari, og det var med ravgaranti. En gåtur i det gamle Agger blev det også til, hvor Gitte Jensen fortalte historier og viste rundt.
Efterårsferien gik til de belgiske Ardenner. Vi boede på Parc La Clusure, en plads som kredsen besøgte for 3. gang. 50 enheder deltog i dette stævne, der bød på besøg på Bastogne Historical Center, der er bygget som et minde fra 2. verdenskrig og det afgø-rende slag på dette sted. Lidt anderledes udflugt blev det også til,
7
da vi besøgte slottet Petit Somme, der ejes af hinduer. Guider viste rundt på slottet, de fortalte om slottets historie, indisk kultur og re-ligion. Hinduer er veganer, så vi fik serveret en indisk veganerplatte i restauranten.
Hangrotterne hører også naturligt med, når man besøger området, dette er belgiens mest berømte drypstenshule. Det sidste besøg her var på Cyril Chocolat, som er en lille familieejet virksomhed. Dette viste sig at være en stor oplevelse at overvære chokoladeprodukti-on samt at smage på sagerne.
Sovs nr. 24 på Ribe Camping med 91 enheder. Vi behøvede ikke selv at lave mad denne weekend, der var mad fredag aften, lørdag aften andesteg og ris a’lamande, dans til diskoteket. Der var i øv-rigt indlagt en gåtur for de der havde lyst til at høre om Ribes histo-rie (heksebrændinger og henrettelser var nogle af emnerne her).
Nytåret blev fejret med 38 enheder på Randbøldal camping, plad-sen lavede nytårsmenuen til os, og alle kom godt ind i det nye år.
Hvis I synes det blev til få stævner, så skyldes det, at vi i 2019 måtte aflyse hele 4 stævner på grund af manglende tilmeldinger.
Logbogsoptællingen som et weekendstævne, udlandstur til Norge, seniortræf på Åbyskov Camping og et sensommertræf på Vorbasse Camping. Det er vi selvfølgelig kede af, da der jo er brugt tid på at få et stævne tilrettelagt til noget, som vi mener er et godt stævne.
Hvad er det så. der afgør om vi får tilslutning eller ej, er det kun indholdet i stævnet, er det stedet det bliver afholdt på, er det det danske vejr der driller eller det prisen der har en vigtig betydning?
Det vil vi gerne høre jeres mening om og lytte til de ideer, I kan komme med. Vi har udfærdiget et spørgeskema, som vi gerne vil
8
have jer til at udfylde. Blandt de af jer, som afleverer skemaet trækker vi lod om en weekend på en af DCU’s pladser.
Kredssiderne i Camping Fritid har fået et nyt udseende fra i år, som I jo nok har bemærket. Det skyldes et længe ønske fra medlem-merne om, at man kunne læse kredsarrangementerne som en form for kalender. Det skulle gerne være lettere at få overblik over, hvad der sker i de enkelte kredse, og på denne måde udvælge det ar-rangement, som ser mest spændende ud. I skal jo huske, at I kan tilmelde jer hos alle 7 kredse, uanset hvilken kreds man bor i.
Formen i bladet betyder så også, at der ikke er plads til så megen tekst, men i stedet er arrangementet forsynet med en QR code. Når man aflæser denne code med sin telefon vil man automatisk kom-me ind på hjemmesiden, hvor der kan læses om arrangementet i sin helhed. Det er jo også her selve tilmeldingen til turen skal fore-gå.
Vi ved godt, at der stadig er nogle som helst vil læse i bladet, da de ikke føler sig sikre i brugen af internettet. Det ved vi, da stadig bli-ver ringet op, når der er tilmelding til et stævne for at vi skal hjæl-pe med at udfylde formularen på kredsens hjemmeside.
Dog føler vi heller ikke, at vi kan fornægte udviklingen, der er me-get som er muligt i dag, som vi ikke kunne for bare få år siden.
Vi hjælper selvfølgelig gerne, så bliv endelig ved med det.
Følg med på vores hjemmeside, her har vi jo det rullende årspro-gram, så I altid kan se, hvad vi laver 1 år frem i tiden.
9
Afslutning:
Beretningen er ved at være slut, jeg har omtalt de emner, som vi har beskæftiget os med i kredsen. Har I uddybende spørgsmål er I velkomne til at stille dem.
60 års jubilæum næste år afholdes som sagt på Ejsing Camping i pinsen. Det bliver afholdt som en næsten kopi af vores 55 års fød-selsdag, nemlig med The Irish Waterfalls fredag aften. Der bliver serveret irsk stuvning. Lørdag aften med fest menu, Kim og Hallo spiller op til dans. Vi arrangerer begge aftner busser til og fra cam-pingpladsen.
Vi glæder os til at se rigtig mange af jer derude, både når vi har et stævne og når vi bare lige møder hinanden.
Tak for ordet.

Emneord

DCU 7. Kreds Påskestævne til Das Paderborner Land

.
Tag med 7. Kreds til det skønne Nohrhein-Westfahlen.

Kun 400 km fra grænsen nær Naturpark Teutoburger Wald har vi fundet en herlig campingplads, der skal bruges som udgangspunkt til dejlige ture i Das Paderborner Land. Pladsen ligger kun 5 minutters gang fra byen.

Tyskland har et hav af bryggerier og vi skal selvfølgelig også besøge et på dette stævne. Vi kører med bus til Schlossbryggeriet Rheder, hvor vi udover rundvisningen og spisning også skal besøge deres Husar museum.

 

Det hele startede med bagepulver

Dr. Oetker, der er en familieejet virksomhed inden for levnedsmiddelindustrien, har udviklet levnedsmidler af høj kvalitet siden 1893 og betragtes som en af de førende virksomheder inden for levnedsmiddelindustrien i såvel Tyskland som resten af verden.

Virksomheden er nu familieejet i 4. generation og har hovedsæde i Bielefeld i det nordlige Tyskland. Dr. Oetker fremstiller og distribuerer et bredt udvalg af forskellige fødevarer til mere end 40 lande.

I dag ses varemærket Dr. Oetker internationalt inden for hævemidler, bageblandinger, desserter, morgenmadsprodukter, geleringsmidler, frosne pizzaer, pizzasnacks, yoghurt og i nogle lande med nationale specialiteter som fx. krydrede snacks og te.

 

Detmold er en hyggelig by i delstaten Nordrhein-Westfalen og har ca. 75.000 indbygger. Byen har en malerisk gammel bydel med bindingsværkshuse med mange hyggelige cafeer.

Midt i byen ligger slottet, som har et middelalderligt tårn, som er blevet byens vartegn. Slottets bebos af familien von Lippe.  Vi besøger slottet, som er en juvel fra renæssance tiden.

.

Heinz Nixdorf Museum inviterer dig til at opdage og prøve

Verdens største computer museum er en spændende destination for alle aldre.

Oplev historien, nutiden og fremtiden for informationsteknologi på et udstillingsområde på 6.000 kvadratmeter - fra de første tegn til skrivemaskiner og regnemaskiner til tidlige computere og nuværende robotter.

Utroligt spændende museum.

 

Slottet Wewelsburg, havde Heinrich Himmler, der havde hovedansvaret for jødeudryddelserne under 2. Verdenskrig, planer om at gøre til hjemsted for toppen af terrororganisationen SS.

Slottet var tænkt som udklækningssted for SS-toppens syge ideer og et sted til at ære egne døde. Men i virkeligheden fik slottet aldrig den rolle, som Heinrich Himmler havde tænkt sig, for det stod først færdigt til formålet i 1943, og der krævede modgangen i krigen Himmlers og SS-toppens tilstedeværelse andre steder.

Men indretningen af slottet til Himmlers formål gik i gang, og fanger fra den nærliggende koncentrationslejr i landsbyen Wewelsburg.

På museet vedsiden af slottet er der SS-uniformer med dødningehoveder, et instrument til at måle hovedformen, så racen kunne bestemmes og medaljer. Og der er de særlige julelamper, som SS-officererne fik til vintersolhverv, som nazisterne opfordrede til at fejre i stedet for Kristi fødsel. Og tallerkener med ørne og SS-symboler fremstillet i Dachau.

37 år tog det at bygge Das Hermannsdenkmal -  der er Tyskland højeste statue - et monument for frihed, folkeforståelse og internationalitet. Statuens samlede højde er 53,46 m, hvoraf sværdet er de 7 meter.

Vi skal også besøge Die Externsteine – 40 meter høje karakteristiske sandstenformationer med udsigtsplatform i det skønne naturområde Lippe.

.

 

Program:

Søndag 5. april

Ankomst til Ferienpark TeutoburgerWald, Badeanstaltsweg 4, 32683 Barntrup

Kl. 18.00 Velkomst ved standeren

 

Mandag 6. april

kl.10.00 Kondibingo

kl.13.00 bussen kører til Schlossbrauerie-Rheder

kl. 19.00 forventet ankomst på pladsen

 

Tirsdag 7. april

Kl. 12.00 Bussen kører til Dr. Ötker

Kl. 18.00 Forventet ankomst til pladsen

 

Onsdag 8. april

Kl.10.00 afgang i egne biler til Schloss Detmold

Kl. 18.30 Fællesspisning på ”Zum Raben”

 

Torsdag 9. april

Fridag

 

Fredag 10. april

Kl. 8.30 i egne biler mod HNM og Wewelsburg

 

Lørdag 11. april

Kl. 10.00 afgang mod Hermannsdenkmal og Die Externsteine

Kl. 18.00 Afslutning ved standeren

 

Søndag 12. april

Hjemrejse

 

Guide på:

Tysk

Engelsk

Ret til ændringer forbeholdes

 

Sidste tilmelding: 9. januar 2020

Håber at ovenstående har vækket jeres interesse og vi glæder os til modtage jeres tilmelding.

Link til tilmelding.

 

Turledere

Martin og Lise Kjær

Elin og Arne Thorup

 

Open
Emneord

DCU 7 Kreds Generalforsamling 2018

Generalforsamling 2018 - DCU 7. Kreds
DCU 7. Kreds holder generalforsamling den 27. Januar 2018.

iCampKredsgeneralforsamling

 

Lørdag den 27. januar  2018 kl. 14,00

K.G. Camping  - Mønten 6, 6000 Kolding

 

 

Dagsorden ifølge vedtægterne.

1. Valg af dirigent. 

2. Valg af stemmetællere.

3. Kredsens beretning ved formand Jonny Meilby Petersen

4. Fremlæggelse af regnskab for 2016 samt 2017 ved kasserer Kenneth Christiansen.

5. Indkommende forslag.

6. Valg af repræsentanter til bestyrelsen samt suppleanter:

 

Valgbarhed som repræsentant er betinget af fast bopæl i kredsens område samt et års medlemskab af DCU, betalt kontingent og fyldt 18 år.

Samtlige 7. kreds medlemmer med gyldigt medlem bevis (skal medbringes) har stemme- og taleret.

Forslag, der ønskes behandlet under punkt 5, skal være formanden i hænde senest 8 dage før mødets afholdelse.

   
Næstformand Ejgil FogedVillig til genvalg
Kasserer Kenneth ChristiansenVillig til genvalg
Sekretær Elin ThorupVillig til genvalg
BestyrelsesmedlemChristian MøllerVillig til genvalg
BestyrelsesmedlemErik Gunnar HansenØnsker ikke genvalg
BestyrelsesmedlemMona KristensenVillig til genvalg
BestyrelsesmedlemMartin KjærVillig til genvalg
BestyrelsesmedlemKarsten Bondo AndersenVillig til genvalg
    
7.  Valg af 3 suppleanter til bestyrelsenArne Mohr 
  Henning Tronborg 
      Hans Jensen 
8. Valg af revisorer samt suppleanter:  
    
    Revisorer: Ove Hansen 
  Bjarne Christiansen 
    
    Revisorsuppleant:         Poul Erik Pedersen

 

8. Eventuelt.

 

Ret til ændringer forbeholdes

Bestyrelsen

Open
Emneord

Logbogsoptælling

Logbogsoptælling

 

Så er det tid for indsendelse af logbøger, hvis I har opnået 60 point eller mere.

Det Gyldne bomærke opnås når man sammenlagt over flere år har opnået 600 point.

I kan få talt logbogen op hos et bestyrelsesmedlem, ved juletræsfældningen eller

til nytårsstævnet i Tranum.

Ellers skal logbogen indsendes til Finn Ljørring Heliosvej 3 9210 Aalborg SØ. Vedlæg en frankeret svarkuvert til returnering af bogen.

HUSK: Sidste frist for indlevering er 15. januar.

Hvis denne tidsfrist overskrides kan I ikke påregne at modtage et logbogsmærke da de fremstilles efter bestilling.

Logbogsmærker, vimpler og vintermærker sendes ud omkring Kristi Himmelfart.

Open
Emneord
Meld dig ind

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 19 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • 20% rabat på hytter i lavsæson
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her